sábado. 16.10.2021 |
El tiempo
sábado. 16.10.2021
El tiempo

PREMIS

El il·licità Álvaro Palomera guanya el Premi Millor Història d'Alacant en la 10a edició de Ficcions

 

Participació a Alacant: 215 alumnes de 18 centres educatius
 
Llistat de finalistes i guanyadors d’Alacant (16 grups / 21 finalistes)
Primer Premi d’Alacant: Grup Álvaro Palomera, format per Álvaro Palomera de l'IES Cayetano Sempere d'Elx


Dels 215 participants d’Alacant, la història d’Álvaro Palomera de l’IES Cayetano Sempere d’Elx ha estat premiada amb el Premi a la Millor Història d’Alacant

Álvaro Palomera i Raez, de l’IES Cayetano Sempere d’Elx, ha rebut el Premi Millor Història d’Alacant en la 10a edició del concurs Ficcions amb la història “El meu cadàver”. El lliurament s’ha celebrat avui, 15 de maig, a les 17h a l’Ayre Hotel Astoria Palace de la ciutat de València, amb més de noranta assistents, entre finalistes, professorat i familiars, i ha comptat amb la cap del Servei d'Acreditació i Assessorament de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Imma Àngel i Carbonell, i Josep Ritort i Ferrús, Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

En el lliurament també s’han atorgat el Premi a la Millor Història del País Valencià, guanyat per Marina Navarro i Savall, del Centre Privat El Rebollet d’Oliva, el Premi a la Millor Història de Castelló i el Premi a la Millor Història de València. Les professores Assumpció Espinosa i María Carmen Navarro han estat les dues alacantines finalistes a Millor Professor País Valencià, guardó obtingut per la professora Núria Gómez Juan de l’IES Ramón Cid de Benicarló.

En total al País Valencià 553 participants s’han presentat al concurs, dels quals 215 han estat alacantins, i hi ha hagut vint-i-un finalistes. De totes les propostes, la història d’Álvaro Palomera ha resultat el primer premi de la província, guardonat amb un mp3, i ha estat escollida pel jurat per ser “un conte que sorprèn pels diversos efectes sorpresa que van apareixent periòdicament. L’escriptor estableix un joc curiós amb el lector deixant que cregui que sap el que passarà però, quan sembla que ho ha descobert, un nou gir el transporta cap a un altre possible final.  Bons diàlegs i una història futurista original.”

En l’entrega de premis del País Valencià, que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, s’ha lliurat el Primer Premi  de cada província valenciana guardonat amb un reproductor mp3. Així mateix, també s’ha fet entrega del premi a la Millor Història del País Valencià, obtingut per Marina Navarro, del Centre Privat el Rebollet d'Oliva, que consisteix en un iPad. Marina Navarro assistirà, a més, a la final de Catalunya, que tindrà lloc el pròxim dimecres 23 de maig a La Pedrera. La resta de finalistes han rebut un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2018.

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s’ha incrementat més d’un 23% respecte a la novena edició.


Organitza AMIC, compromís amb l’educació
El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.
 


L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Llistat de finalistes i guanyadors d’Alacant (16 grups / 21 finalistes)

 • Primer Premi d’Alacant: Grup Álvaro Palomera, format per Álvaro Palomera de l'IES Cayetano Sempere d'Elx

 
Finalistes:

 • Grup albacanovasmolina, format per Alba Cánovas Molina de l'IES Cayetano Sempere d'Elx

 • Grup AlbaiMeli, format per Alba Ortiz Pérez-Ojeda i Amelia Sánchez Sempere de l'IES Cayetano Sempere d'Elx

 • Grup aliciasantamaria, format per Alicia Santamaría Quiles de l'IES Victoria Kent d'Elx

 • Grup AndreayCristina, format per Andrea Montero Marí i Cristina Atienza Arronis de l'IES Victoria Kent d'Elx

 • Grup Àngela López, format per Àngela López Gomis de l'IES Victoria Kent d'Elx

 • Grup celiaciudadreal, format per Celia Ciudad Real Albert de l'IES Victoria Kent d'Elx

 • Grup Juanjo Pumar Sánchez, format per Juan José Pumar Sánchez de l'IES Cayetano Sempere d'Elx

 • Grup Lara, format per Lara Ferrairo Rodenas de l'IES Mutxamel de Mutxamel

 • Grup Lumi, format per Mízar Aznar Córdoba i Lucía Maciá Ortiz de l'IES Cayetano Sempere d'Elx

 • Grup mariatudor01, format per Ana Maria Alexandra Tudor de l'IES Victoria Kent d'Elx

 • Grup Marina Romero, format per Marina Romero Lorenzo de l'IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig

 • Grup nxrx02, format per Naiara Guilló Sempere de l'IES Cayetano Sempere d'Elx

 • Grup Rueskas, format per Sergio Ruescas Pérez de l'IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig

 • Grup sara0103, format per Sara Loughlimi BellKharroub de l'IES Victoria Kent d'Elx

 • Grup SomEstudiants, format per Antonio Marín Peinado, Miriam del Rosario Victoria Linares i Eva de la Muela Marín de l'IES Cabo de la Huerta d'Alacant

El il·licità Álvaro Palomera guanya el Premi Millor Història...
Comentarios